15 Aralık 2010 Çarşamba

15- SONSÖZ

SONSÖZ

Tek seferde, çoklu bir uğraşla oluşturduğumuz; “Nikâh Yozgunları, Çürüme, Gurbetteki Vekil”, Sabır Bozgunu,  ve Kördöğüşü” adlı bu çalışmalarımızda;
Basit görülerek üzerinde durulmayan kavram kargaşalarının, bizi bize yabancılaştırıp, düşüncelerimizi karman çorman etmek suretiyle sorunlarımızı bilemez hale soktuğundan, böylece gerçeklerin örtüldüğünden, bu örtünün gizlediği toplumsal “Çürüme’ye” bağlı olarak yürüttüğümüz “ kördöğüşünden” bahsettik.
Bu anlamdaki bilinçsizliği gidermeye, konu örtünün kaldırılması gereği ile kaldırabilme yollarını göstermeye, bu amaca hizmet edecek bir tartışma ortamı oluşturmaya, gerçeği örten örtüyü kaldırıp “Gurbetteki Vekil” sıfatındaki insanın sorunlarına çözümü bu yönden bulmaya çabaladık. Bunu yaparken, erdemli insanların gösterdiği yoldan gitmeye çalıştık. Nihayet “Gurbetteki Vekil’e”; “Sorunun kaynağını gör.” dedik.
Mevlana’nın, “Artık yeni şeyler söylemek lazım cancağızım.” dediği misal, hemen hemen hiç söylenmemiş fikirler söylemeye uğraştık. Bu çalışmalar tür, içerik, anlatım vs. birçok yönden kendine özgü, ilginç bir çalışma oldu. İşin doğası gereği radikal yorumlar yaptıysak da asla insanlığın temel bulgularına aykırı görüşler öne sürmedik. İnsanı, insanlığı ve erdemi savunduk! Yozlaşmanın her türünü ve her alanda oluşturduğumuz çeteleşmeyi reddettik! Sansasyon ve çıkar aramadık; çıkarcılığa karşı durduk! Art niyet gütmedik. Normali, olağanda aradık. Aradığımız tek çıkar, Allah rızası oldu.
Bunu yaparken tam ortaya durduk, her yöne baktık.! Tuttuk bir de her yönden baktık.!
Aradığımız toplumsal faydaya erişebilmek adına, örnekleme yoluyla dikkatlerden kaçan oldukça çarpıcı konuları irdeledik. Böylece konu kitapların, bırakın her sayfasını, her paragrafı dahi bir faydayı sağlar, bir erdemi savunur hale geldi!
Ortaya çıkan beş kitabın her biri, konuları bakımından diğerinden bağımsız olmakla birlikte, çıkış noktası açısından birbirleriyle ilintilidirler.
Sanırım bu çalışmalar hepimize yararlı olacaktır.
     
         Av. Mehmet DURAN       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder