15 Aralık 2010 Çarşamba

B- Açıklama ve Teşekkürlerim:



B- AÇIKLAMA VE TEŞEKKÜRLERİM:

Bu çalışma henüz bir taslak halindeyken, bir diyecekleri yada düzeltmemi isteyecekleri bir yön ile kendilerine görev edinecekleri bir husus varsa  bunları, işin en başından yapsınlar, yapmaya başlasınlar, ayrıca bu kitap çalışmalarıyla yakınılan konuların çözümü hakkında aranılan toplumsal faydaya, yardım ve katkıda bulunsunlar  diye hepsinin bizzat şahıslarına olmak üzere;
            a) -Cumhurbaşkanımız Sn. Abdullah Gül’e,
               -Genel Kurmay Başkanlığımıza,
                -Aileden Sorumlu Devlet Bakanımız Sn. Nimet Çubukçu’ya,
               -Kültür ve Turizm Bakanımız Sn. Ertuğrul Günay’a,
               -Diyanet İşeri Başkanımız Sn. Prof. Dr. Ali Bardakoğlu’na doküman halinde posta yoluyla;
            b) -Diyanet’ten Sorumlu Devlet Bakanımız Sn. Mehmet Sait Yazıcıoğlu’na,
                -Sosyal Güvenlik Bakanımız Sn. Faruk Çelik’e,
    -Maliye Bakanımız Sn. Kemal Unakıtan’a,
Aşağıda kendisine teşekkürlerimi sunacak olduğum ve O’nun varlığıyla ve şahsıma olan teveccühleri nedeniyle hep onur (şeref) duyduğum, İvriz’deki sevgili kardeşim, değerli insan, Sn. Milletvekilim, Dr. Hasan Çalış Beyefendi kanalıyla bizzat kendilerine yine doküman halinde elden gönderdim.
            Bunlardan;
            Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğince;
            Genel Sekreter adına, Genel Sekreter Yardımcısı: M. Emin KUZ imzası, 21.01.2008 tarih ve B.01.0. YKB.01-83-459/815 sayılı yazıları ile;
          “………………….. adlı kitap çalışmalarınızla ilgili olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın görüşlerini bildirmeleri talebini içeren dilekçeniz alınmıştır.
            Cumhurbaşkanlığına çeşitli konularda görüş bildirmeleri talebiyle çok sayıda başvuru olmakta, ancak Cumhurbaşkanlığının anayasal konumumu sebebiyle ilke olarak ve ayrım gözetmeksizin (başvuru sahiplerinin) bu (tür) talepleri karşılanmamaktadır.
            Bilgilerinize rica ederim.” denilmek suretiyle cevaplandırılmıştır.
 
 -Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü kendilerine göndermiş olduğum dokümanları 09.01.2008 tarih ve B.16.0.KYG.0.78. 01.00/320.01-4581 sayılı yazıları ve  Bakan adına, Genel Müdür, Sn. Doç. Dr, Ahmet Arı  imzasıyla konunun ilgi ve görev alanlarına girmediğini, ancak tarafıma yol gösterir muhtevadaki bir üst yazı ile geri göndermişlerdir.

-Diyanet İşleri Başkanlığımızdan ise; bu seri kitaplarım olan “Nikâh Yozgunları, Çürüme, Gurbetteki Vekil, Sabır Bozgunu” ve “Kördöğüşü” adlı kitaplarımın ilk basımı yapıldıktan sonra cevap aldım.
Gerçi kitabı ben özellikle Diyet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ali Bardakoğlu Beyefendi’nin dikkat ve bilgilerine olmakla, daha genel anlamıyla başında bulunduğu Başkanlığın, özellikle de “Sabır Bozgunu” adlı kitapta anlatılan ve yakınılan konular hakkında, kitap henüz basılmamışken bilgi edinmeleri, bir diyecekleri ile düzeltmemi isteyecekleri bir husus olup olmayacağını, varsa tarafıma bildirmeleri, gerekiyorsa gerekecek tedbirleri almam konusunda bana yardımcı olup yol göstermeleri, yine aynı konuda kendi alacakları ne gibi tedbirler varsa almaları ve nihayet; tali bir talep de olsa, kitapların basımını toplumsal fayda ve görev alanlarını ilgilendiriyor olması itibariyle kendilerinin de yapabilecekleri ve yapmaları talepleriyle göndermişsem de 11.07.2008 tarihinde kendilerinden 27.06.2008 tarih ve B.02.1.DİB.0.78.01/354-03-02/0788 sayı ile aşağıdaki yazıyı aldım.

“ Konu: Eser iadesi:
Sayın:Av.Mehmet DURAN     
Torbakent Sitesi A.Blok, 2.Giriş, D.1- 35860 Torbalı - 
                                                                            İZMİR
İlgi: a) ilgili dilekçe
        b) 26.06.2008 tarih ve … sayılı Ön İnceleme Komisyonu kararı

Başkanlığımıza (a) dilekçe ekinde gönderilen “Çürüme” adlı (Nikâh Yozgunları, Çürüme, Gurbetteki Vekil, Sabır Bozgunu ve Kördüğüşü) eserinizin Başkanlığımız yayınları arasında yer alması ile ilgili talebiniz, (b) Ön İnceleme Komisyonu Kararı ile söz konusu eserin Başkanlığımızca yayınlanmasının uygun olmadığına karar verilmiştir.
Bu itibarla “Çürüme”  adlı eseriniz, tarafınıza ekte iade edilmiştir. Göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür eder,çalışmalarınızda başarılar dilerim.

                                                          imza
                                                Dr. Yüksel SALMAN 
                                                      Başkan adına
                                          Dini Yayınlar Daire Başkanı
EK-1 Eser”

            Denilmek suretiyle gönderilen dokümanlar tarafıma iade edilmiştir.
             Ancak yakınılan konular hakkında ne gibi tedbirler düşündükleri veya düşünmedikleri ile ne gibi tedbir yahut tedbirler aldıkları yada alıp almayacakları tarafıma bildirilmemiştir.

-Diğerlerinden henüz bir sonuç alamadım. Ancak hepimiz biliyoruz ki özellikle ordumuz olmak üzere, kendilerinin milletimize hizmet anlamında yoğun çalışmaları sürmektedir. Elbet bu kitaptaki çalışmaların işaret ettiği yönler hususunda, kendi çalışma ve programları dahilinde ilgi gösterip gerekli gördükleri çalışmaları başlatacaklarına olan inancım tamdır. Bu andığım ve memleketimize olan sair hizmetleri nedeniyle;
Başta Sn. Cumhurbaşkanımıza ve şahsında öncelikle ülkemiz için kan vermiş, can vermiş şehit ve gazilerimiz olmak üzere;
Andığım tüm kişi ve kurumlarımıza, en içten minnet, şükran ve teşekkürlerimi naçizane olarak sunuyorum.
Öncelikli olarak şehit ve gazilerimizle, insanlığa, insanımıza ve ülkemize, emek katmış olan herkesi kutluyorum.
Başta Atatürk’ümüzle şehitlerimize ve cümle geçmişlerimize Allah’tan rahmet dilerken, bizleri de onlara arkadaş etmesini ve hepimizi gerçek kurtuluşa erdirmesini niyaz ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder